צור קשר פורום נשי ובנות חב"ד

כוננות גבינה ושבועות
( יום שלישי, א' סיון תשע''ב - 22 מאי 2012)

סלט חלומי עם פטריות שמפיניון



מצרכים:
רצועות חסה
עלי בייבי/רוקט
מלפפון פרוס דק דק באלכסון
עגבניות שרי חצויות
גפרורי גזר - מגזר 1
7-8 פטריות שמפיניון
חבילה גבינת חלומי
צנוברים
סומסום
שמן וחמאה לטיגון

על צלחת שטוחה וגדולה לשים לפי הסדר את רשימת המרכיבים מהחסה ועד הגזר, לפי הסדר.

להקפיץ במחבת עם שמן זית וחתיכת חמאה, פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים וכשמוכן לפזר על הירקות - חשוב לפזר מיד אחרי ההקפצה ולא לחכות שיתקרר.

באותה מחבת להקפיץ צנוברים ולהוסיף לסלט - אין צורך להוסיף שמן.

בשלב האחרון, ממש לפני ההגשה להוסיף שמן זית למחבת ולטגן קוביות גבינה חלומי - אני הישתמשתי בחבילה שלמה. כאשר הגבינה מקבלת צבע מכל הצדדים להוסיף 2-3 כפות רוטב טריאקי, לערבב היטב ולשפוך הכל מעל הסלט.

מעל הכל פלפזר סומסום קלוי.

תפוח אדמה מוקרם

מצרכים

מספר מנות: ארבע

תפוחי אדמה רצוי גם מתוק

2 שמנת מתוקה

2 קופסאות פטריות מכל סוג שאוהבים

חצי כוס קמח

שום

גבינה צהובה + בולגרית

אופן ההכנה

מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים.

להכנת הרוטב:

מטגנים שני שיני שום מעט ואז שופכים את השמנת מתוקה,כשהשמנת רותחת ומבעבעת להוסיף את שאר שיני השום. זה הזמן לתבלן: מלח לפי הצורך,פלפל שחור.לאחר שתי דקות להכניס את הפטריות ולהנמיך קצת את האש. אם יש צורך להוסיף מעט מים חמים..

הקמח נותן סמיכות אז גם זה לפי הצורך אני שמה חצי כוס קמח עם מים חמים מערבבת ושופכת לסיר עד שמגיע לרתיחה טובה.

בנתיים לרפד רת התבנית עם גבינה ולשים את תפוחי האדמה לרפד רת תפוחי האדמה בגבינה ואז לשפוך את המוקרם . להכניס לתנור לחצי שעה.אפשר לקשט עם זעתר או פטרוזליה.

מאפה בטטות וגבינות

מצרכים

מספר מנות: 12-14

1 יוגורט 0% שומן 1 שקית קטנה קמח תופח

קורט מלח

200 גר חמאה רכה

1/2 כוס שמנת לקצפת

1 ביצה

למילוי

2 בטטות גדולות מבושלות

מהגבינות שיש בבית. חשוב שגבינה אחת תהיה קצת פיקנטית. אני השתמשתי הפעם ברוקפור, כפיר ו 5%.

אופן ההכנה

לערבב את מרכיבי הבצק (יוגורט, קמח, מלח וחמאה). לעבד לבצק גמיש. להכניס למקרר לפחות לשעתיים.

לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות). לגרר ולערבב את הגבינות.

לחלק את הבצק לשני כדורים. לרדד את הכדור הראשון ולהניח בתבנית פיירקס כתחתית. לשפוך מעל את תערובת הגבינות.

למעוך את הבטטות ולהניח מעל הגבינות.

לרדד את הכדור השני ולהניח מעל הבטטות. להדק היטב את הבצק לתבנית.

לערבב שמנת לקצפת עם ביצה ולשפוך מעל הבצק העליון.

לזרות מעל שומשום.

לאפות כ 40 - 50 דקות.

פשטידת גבינה

מצרכים

מספר מנות: 10

3 ביצים

1 גביע שמנת 9%

1 קוטג'

150 גר'- גבינה בולגרית פיראוס מגורדת

100 גר'- פתיתי עמק למאפים של השף הלבן

3 כפות קמח (לא תופח)

בצק עלים

אופן ההכנה

1. מרפדים תבנית אפייה עגולה בבצק עלים.

2.מערבבים את כל החומרים ויוצקים לתבנית.

3. אופים בחום בינוני (180 מעלות)במשך חצי שעה.

*גיוון- אפשר להוסיף תירס (ולהפוך את הפשטידה לפשטידת תירס).

עוגת גבינה

מצרכים:

2 יחידות גבינה לבנה 5%

1 יחידה גבינה לבנה 9%

5 יחידות ביצה

1 יחידה שמנת חמוצה

4 כפות קורנפלור

1 יחידה פודינג וניל, אינסטנט

3/4 כוס סוכר

1 יחידה שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

להקציף 5 חלבונים עם שלשת רבעי כוס סוכר עד לקצף סמיך. לערבב שאר החומרים (מלבד השמנת המתוקה) ולהוסיף אליהם את הקצף בתנועות קיפול. לשים בתבניתמשומנת עגולה מס 28. לאפות בחום בינוני לשעה. אחרי שהיא מתקררת לשפוך את תערובת השמנת המתוקה ו- 2 כפות הסוכר.

לתגובות