צור קשר פורום נשי ובנות חב"ד

מתכון לשבת - פרגיות במרינדה
( יום חמישי, ד' תשרי תשע''ו - 17 ספטמבר 2015)

פרגיות צלויות במרינדה
4-6 מנות

המרכיבים

פרוסת ג'ינג'ר קלופה באורך 3-4 ס"מ, קצוצה גס

3-2 שיני שום, קלופות וקצוצות גס

1 כוס כוסברה קצוצה דק

1 כוס בצל ירוק קצוץ דק, כולל החלקים הלבנים

אפשרות חריפה: פלפון אדום חריף, פרוס דק

3-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

3-2 כפות דבש או סילאן

3-2 כפות רוטב טריאקי מוכן

1 כף רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום או שמן קנולה

500 גרם נתחי פרגיות טריים, פרוסים בעובי 2-3 ס"מ

להגשה

אורז לבן מבושל

בצל ירוק קצוץ

עוד כוסברה קצוצה

ההכנה

1. שמים בקערה את כל המרכיבים, מלבד הפרגיות, ומערבבים, מוסיפים את נתחי הפרגיות, מערבבים כך שכל הנתחים יהיו מכוסים היטב במשרה. משאירים כך - מינימום רבע שעה, עד יממה אבל אז כבר אורזים בניילון נצמד, ומאחסנים במקרר).

2. מחממים מחבת, וכשהיא חמה מאוד מוציאים מהקערה חלק מהנתחים - קל לעשות זאת במלקחיים - ומעבירים למחבת, כך שהנתחים יכסו את המחבת בשכבה אחת, וצורבים מעל להבה בינונית-גבוהה 3-5 דקות, או עד שהם עשויים. מזהיבים ועשויים. מוציאים וממשיכים לטגן כך את שאר הנתחים. אם נשארה משרה בקערה מוסיפים אותה למחבת ומחממים קצת, כמה שניות, מעל להבה בינונית-גבוהה. עד שהיא הופכת לרוטב סמיך. יוצקים על הפרגיות שבצלחת.

3. מגישים על אורז, ומפזרים מלמעלה עוד בצל או כוסברה.

לתגובות