צור קשר פורום נשי ובנות חב"ד

מתכון לשבת
( יום שישי, י' אב תשס''ט - 31 יולי 2009)

ויניגרט רימונים
5 כפות שמן זית
2 כפות יין לבן או חומץ תפוחים
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות תרכיז רימונים
2 כפות מיץ רימונים
2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף סוכר
2 שיני שום
1 כפית חרדל
מלח ופלפל שחור שנטחן במקום, לפי הטעם

אופן הכנה
ערבבו את כל המצרכים בצנצנת. סיגרו את הצנצנת ונערו אותה היטב. שימרו את הצנצנת במקרר והביאו אותה לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
ניתן להכין את מיץ הרימונים על ידי ערבוב גרעיני רימונים טריים בבלנדר. לאחר הערבוב יש למזוג את המיץ לכלי נפרד, לסנן אותו בעזרת מסננת ולאחסנו בצנצנת סגורה במקרר.

טאבולה
1 שקית קוסקוס
4 בצלים ירוקים קצוצים דק
שלושת רבעי כוס גבעולי פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס נענע קצוצה
שלושת רבעי כוס ריחן (בזיליקום)
חצי בצל בינוני פרוס דק
4 כפות שמן זית
3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
חצי כף חומץ בלסמי
מיץ משני לימונים
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית מלח

ההכנה
1. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל גבי השקית.
2. מרכזים את הקוסקוס המוכן בקערה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב. משהים כשעה במקרר ומגישים קר.

סלט בריאות מקיף
חומרים ל-6 סועדים
4 כוסות כרוב אדום פרוס דק
1 כוס כרוב סיני פרוס דק
1 כוס מלפפון ירוק פרוס
חצי כוס לפת מקולפת חתוכה לגפרורים דקים
חצי כוס צנון לבן מקולף חתוכה לגפרורים דקים
חצי כוס גזר חתוך לגפרורים דקים
חצי כוס נבטים
חצי כוס נבטי צנון או ברוקולי
חצי כוס בצל ירוק פרוס לפרוסות אלכסוניות
חצי כוס שברי אגוזים, שקדים וגרעינים
חצי כוס ויניגרט עגבניות או לפי הטעם

אופן ההכנה
יש לערבב את כל המרכיבים עם ויניגרט העגבניות ולפזר את שברי האגוזים, שקדים וגרעינים מעל.

ויניגרט עגבניות
חצי כוס שמן תירס בכבישה קרה
2 שליש כוס חומץ תפוחים
2 כפות דבש
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 שן שום קצוץ דק
2 בצלצלי שאלוט קצוץ
6 עגבניות מגוררות גס ללא קליפה
עלי נענע קצוצים מערבבים בקערה ומוסיפים מלח לפי הטעם.

גלידה אפרסק ופרנו
חומרים ל-4 מנות
4-5 אפרסקים
120 גרם סוכר
300 מ"ל מים
2 כפות פרנו
300 גרם יוגורט ללא סוכר
150 גרם שמנת מתוקה 38 אחוז

אופן ההכנה
1. לשים את האפרסקים במים חמים ל- 15 שניות, לקלף אותם, לחתוך לרבעים ולהוריד הגרעין.
2. בסיר נירוסטה על אש בינונית להמיס הסוכר במים, להגביר את האש לאחר שנמס למשך 5 דקות.
3. לכתוש האפרסקים עד שתתקבל עיסה קרמית, להוסיף הפרנו, היוגורט והסירופ.
4. להקציף השמנת ולקפל בתוכה בעדינות את עיסת האפרסקים.
5. להכניס למכונת גלידה למשך 30 דקות, או עד שהגלידה מתקשה.



לתגובות