צור קשר פורום נשי ובנות חב"ד

מיוגורט ועד קייל: המזונות הכי בריאים לגוף
(יום חמישי, כ''ז תשרי תש''ע - 15 אוקטובר 2009)

לא כל המזונות נולדו שווים חלקם כל כך עשירים ודחוסים בוויטמינים, מינרלים, נוגדי-חמצון, חומצות שומן חיוניות ועוד חומרים התורמים לבריאות (כמו פיגמנטים טבעיים), כך שמגיע להם שנתייחס אליהם כאל "מזונות-על". החדשות הטובות הן שרוב המרכיבים ברשימה זולים וזמינים, כך שניתן למצוא אותם בכל מרכול:

יוגורט: עשיר בסידן, מגנזיום, אשלגן וחיידקים חיוניים לבריאות הקיבה והמעיים.

ברוקולי: עשיר בוויטמין C, חומצת פולית וקרטנויאידים העשירים בוויטמין A. טוב נגד נזקי רדיקלים חופשיים, ולשיפור המערכת החיסונית ומערכת הרבייה. גבעול אחד בינוני מספק 175% מהצריכה היומית לוויטמין K, שעוזר לשמירה על העצמות ולקרישת הדם. חצי כוס פרחי ברוקולי ליום מסייעת נגד סוגים שונים של סרטן, במיוחד סרטן הריאות, הקיבה והמעי הגס.

עדשים: אחת הקטניות הכי בריאות, עשירות בחלבון וסיבים תזונתיים (שמסייע בהורדת כולסטרול). מכילה ברזל ויטמינים, חומצה פולית ומגנזיום. מסייעת ללב, לזרימת הדם, ולתוספת חמצן ונוטריאנטים בגוף.

אוכמניות: אצלנו יש להן עונה קצרה ביותר, והן יקרות להחריד וחבל. האוכמניות מכילות חומצת אלג'יק, נוגדת חמצון, שמחקרים מראים שהיא מאיטה גידולי סרטן שונים. החומרים באוכמניות עוזרים למנוע את התנוונות רשתית העין, ומגנים על מערכת השתן.

שעורה: (גריסים, גריסי פנינה). בארץ ניתן למצוא גריסים מלאים וגריסי פנינה, שהם ללא הנבט וחלק מהקליפה. גריסים הם יותר בריאים מגריסי פנינה, אך לשני סוגי השעורה יש יתרונות בריאותיים מובהקים. שעורה היא דגן עם ערך גליקמי נמוך, ועוזרת להפחית את כמות הכולסטרול בדם. היא מסייעת נגד התפתחות סרטנים שונים ומאזנת את הסוכר בדם. גריסים גם עשירים בניאצין, ויטמין E ונוגדי חמצון.

בטטה: הרבה יותר בריאה מתפוחי אדמה. עשירה בקרטנואידים, ויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים. יכולה לעזור לאזן את הסוכר בדם, לכן הם מתאימים לחולי סכרת. דלת קלוריות יחסית.

סלמון בר: סלמון בר גדל בטבע לעומת כל הסלמון שאנו אוכלים בארץ, שגדל בבריכות. ניתן לקנות סלמון בר קפוא, אלא שיש לו מרקם של גומי. סלמון בר עשיר באומגה 3, ויטמין D וסלנדיום. הוא אינו מכיל מזרזי גדילה או שאריות אנטיביוטיקה ותרופות, כמו שסלמון בריכות עלולה להכיל.

אסיי (ACAI): סוג של פרי יער הגדל רק באמזונס, ואצלנו נמצא טחון בחנויות טבע. מכיל כמות מדהימה של נוגדי חמצון, חומצות אמינו וחומצות שומן חיוניות. נחשב לחומר אנטי-אייגי'נג הודות לחומצת האוליאיק שהוא מכיל, המסייעת לאומגה 3 לחדור בצורה יותר יעילה לממברנות.

גוג'י ברי: פרי הנמכר בישראל כשהוא מיובש, בשקיות וקופסאות. הוא די קשה וקצת מריר, אז כדאי להשרות במים לפני השימוש, ולשתות את המים. יש בו יותר ויטמין C מתפוזים ויותר בטה קרוטן מגזר. בסין , מקום הגידול העיקרי של הפרי, משתמשים בו לשיפור מערכת הדם, חיזוק הפרקים, שיפור העיניים, שמירה על המערכת החיסונית והכבד.

קייל: מכירים את הצמחים דמוי כרוב שקוראים לו בארץ "כרוב דקורטיבי"? בחו"ל משתמשים בעיקר בזן הירוק ומתייחסים אליו כירק לכל דבר. חבר במשפחת הברוקולי וכרוב הניצנים. הקייל דל קלוריות, דל פחמימות ועשיר בחלבון, בטה קרוטן, ברזל וחומצת פולית. כתחליף, כדאי לנו לאכול תרד, מנגולד ואת יתר העלים הירוקים (עשבי תיבול וכו').





לתגובות