צור קשר פורום נשי ובנות חב"ד

חלה מתוקה לשבת
(יום שישי, כ''ח תשרי תש''ע - 16 אוקטובר 2009)

המרכיבים (לחלה אחת גדולה או 2 קטנות):

75 גרם מחמאה או מרגרינה
20 גרם שמרים טריים מקובייה
200 מ"ל (4/5 כוס) מים פושרים (עד 30 מעלות)
600 גרם (4 כוסות + 4 כפות) קמח לחם ("שטיבל" מס' 2) או קמח לבן
2 כפיות (15 גרם) מלח
2 כפות סוכר
2 ביצים L

לשימון הקערה: מעט מחמאה מומסת/רכה או שמן קנולה

להברשה: 1 חלמון + 1 כף מים

לעיטור: גרגירי פרג שלמים או שומשום

עזרים: נייר אפייה, מברשת למשיחה, כלי חסין חום

אופן ההכנה:

ממיסים מחמאה במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) ומניחים לצינון במשך 10 דקות.
מניחים שמרים ומים בקערית וטורפים בעזרת מטרפה או מערבבים בעזרת כף עד להעלמות הגושים וקבלת נוזל חלק.
בקערה גדולה מאוד ונוחה ללישה או בקערת המיקסר מניחים קמח ומלח. מערבבים בידיים או בעזרת כף.
מוסיפים את תערובת השמרים והמים לקערת הקמח ומערבבים קלות בעזרת כף.
מוסיפים סוכר, ביצים ומחמאה מומסת מצוננת, מערבבים בעזרת כף או לשים במהירות נמוכה במיקסר.
לשים את הבצק שנוצר ידנית או במהירות נמוכה-בינונית במיקסר במשך 5-10 דקות. במידה והבצק דביק מוסיפים מעט קמח.
משמנים את תחתית הקערה במעט חמאה מומסת או שמן קנולה ומניחים את הבצק להתפחה, כשהקערה מכוסה במגבת לחה, למשך שעה.
כעבור שעה מוציאים אוויר מן הבצק (טופחים בו קלות ולשים מעט), מכסים שוב ומתפיחים במשך שעה נוספת.
כעבור שעה מוציאים אוויר מן הבצק ומחלקים את הבצק ל-3 (אם רוצים להכין חלה אחת) או 6 (אם רוצים להכין שתי חלות) חתיכות שוות.
בעזרת מערוך, מרדדים כל פיסת בצק לצורת מוארכת ככל שניתן, דקה ככל שניתן. מגלגלים את יריעת הבצק פנימה, כשם שמגלגלים רולדה, לקבלת רצועה יפה שניתן לקלוע ממנה צמה.
קולעים צמה משלוש הרצועות, כמו שקולעים צמות בשיער: מעבירים את הצמה הימנית לכיוון האמצע, מעבירים את הצמה השמאלית לכיוון האמצע וכך הלאה. מעבירים את הצמה שנוצרה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך 45 דקות.
כ-10 דקות לפני סיום ההתפחה מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי חסין חום ובו מים.
כשהחלות סיימו לתפוח, מערבבים חלמון ומים בקערית ומושחים את החלה (מצִדה העליון בלבד) בעזרת מברשת.
בוזקים גרגירי פרג או שומשום בנדיבות ומכניסים לתנור. אופים במשך 35-40 דקות או עד שהחלה שחומה היטב מצִדה העליון ושחומה גם מצִדה התחתון. מוציאים, מצננים ומגישים.





לתגובות